Turnir NBA2K17

Turnir NBA2K17

Košarkaški klub Crvena zvezda, agencija Core Media i Delta City tradicionalno su već treću godinu za redom organizovali veliki turnir u video igrici NBA 2K17. Ljubitelji planetarno najveće basket simulacije imali su 8. i 9. novembra 2016. godine ponovo priliku da se u atrijumu šoping-mola takmiče za vredne nagrade, ali okušaju u dvobojima jedan na jedan sa prvotimcima crveno-belih.

Prvak ABA lige i Srbije još jednom se nalaze među privilegovanim evropskim klubovima koji su portretisani i u ovogodišnjem izdanju NBA2K serije. Zajedno sa ostalih 15 evroligaša iz novog formata Evrolige i još pet timova iz Evrokupa, crveno-beli brane boje Starog kontinenta u konkurenciji ekipa iz najjače košarkaške lige na svetu. Kao globalni partner NBA, Evroliga je ponovo učestvovala u kreiranju ove simulacije, a dala je i podršku ovom promotivnom turniru.

Na turniru je učestvovalo preko 100 pasioniranih gejmera, dok je titulu među igračima Zvezde osvojio Boriša Simanić. Simanić je finalu bio bolji od Ognjena Dobrića i tako na tronu nasledio Marka Gudurića. On je u polufinalu prvo eliminisao Milka Bjelicu, da bi potom pobedio i Dobrića, koji je prethodnu u drugom polufinalu savladao Petra Rakićevića.