Turnir NBA2K16

Turnir NBA2K16

Od 2. do 4. novembra 2015. godine Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom, šoping mol Delta City i Core Media organizovali su veliki turnir u video igrici NBA 2K16. Drugu godinu za redom, ljubitelji najpopularnije basket simulacije imali su priliku da se u atrijumu šoping-mola bore za vredne nagrade, ali i druže sa prvotimcima crveno-belih: kapitenom Brankom Lazićem, Vladimirom Štimcem, Markom Tejićem i Markom Gudurićem.

U pravoj košarkaškoj atmosferi učesnici su se takmičili na Sony PlayStation 4 konzolama u dve faze turnira. Prva dva dana takmičenja održane su kvalifikacione borbe za finale koje je na programu  bilo u sredu 4. novembra. Uoči finalnih borbi, najbolji takmičari imali su priliku da se okušaju i sa Zvezdinim igračima koji su i sami portretisani u igrici.

Već treću godinu uzastopno, prvak Srbije se nalazi među izabranim ekipama iz Evrope koji su našli svoje mesto u ovoj virtuelnoj simulaciji. Zvezda je u društvu 25 najboljih klubova sa Starog kontinenta koje gejmeri uz 32 NBA ekipe mogu birati prilikom igranja. Igrica NBA 2K16 razvijena je uz partnerstvom sa Evroligom koja je dala podršku i ovom promotivnom turniru.