Red Bull Reign 2017

Red Bull Reign 2017

Nakon šest godina istorijski uspešnog King of the Rock turnira, kompanija Red Bull je svoje prisustvo u basket zajednici nastavila sa novim projektom – Red Bull Reign. Prvo izdanje ovog turnira 3×3 formata u Beogradu je održan 2. jula na terenima Košarkaškog kluba Crvena zvezda na Kalemegdanu, uz već sada standardnu podršku u organizacije Core Medie.

Od devet časova, pa skoro do ponoći, odigrano je čak 195 osmominutnih utakmica na turniru, a finalisti, ekipe Zlatibor 3×3 i Maja Berović, izašli su na teren ukupno 13 puta. Na kraju trojka u sastavu Nikola Vujović, Srđan Božić, Dejan Ilić i Damir Krsmanović došao je velike pobede (21:9) i do vize za Vašington gde će se 16. septembra na svetskom finalu boriti za najviše mesto pobedničkog postolja sa ekipama iz 17 zemalja.

Počelo je sa 48 najbrže prijavljenih timova, a prelazak sa 1×1 na koncept 3×3 mečeva ispostavio se kao pun pogodak. Najbolje ekipe su iskoristile uigranost i pokazale zavidan ulični repertoar poteza od blokada do zakucavanja, atraktivnih pasova i akcija koje su animirale publiku, sve brojniju kako je turnir odmicao. Finale je odigrano pred punim tribinama, a u publici se našao i reprezentativac Srbije Nemanja Nedović, inače veliki poštovalac streetballa i redovan gost turnira.

Prvi Red Bull Reign više nego je opravdao očekivanja i u budućnosti gotovo sigurno će postati jedan od najjalih 3×3 turnira u regionu.