Red Bull King of the Rock 2016

Red Bull King of the Rock 2016

Najveći svetski turnir u basketu 1 na1, Red Bull King of the Rock, po šesti put je od 24. do 26. juna održano u Srbiji. Kao i prethodne tri godine najbolji basketaši u regionu borili su se na terenima KK Crvena zvezda Telekom za mesto u svetskom finalu, a ovogodišnje izdanje ušlo je u istoriju kao najveći turnir na svetu. Core Media je ponovo učestvovala u organizaciji ovog ambicioznog i popularnog projekta.

Titulu kralja basketa 1 na 1 uspeo je da odbrani Bogdan Dragović iz Beograda. On je u svom četvrtom uzastopnom učešću u srpskom finalu Red Bull King of the Rock turnira, pred prepunim tribinama na Kalemegdanu, savladao Stefana Kojića rezultatom 20:11.

Finalni dan bio je kruna dvodnevnog takmičenja gde su 512 prijavljenih igrača bili podeljenih u osam kvalifikacionih turnira od po 64 takmičara. Najboljih osam igrača sa svakog kvalifikacionog turnira obezbedilo je učešće u završnim borbama.Turnir je okupio igrače iz cele Srbije, a bilo je mesta i za igrače iz Republike Srpske, Crne Gore, kao i za jednog igrača iz Grčke.

U pauzama između utakmica i publika je imala priliku da učestvuje u revijalnom delu programa, a priliku da oseti sjajnu atmosferu imala je Zorana Savatić, devojka koja je uhvatila loptu koju je Nemanja Nedović bacio u publiku. Zorana je uspela da iskoristi jednu jedinu priliku u šutu za tri poena i osvoji Adidas DLillard2 patike jednog od sponzora turnira, na opšte oduševljenje publike.

Tribine na Malom Kalemegdanu ispunilo je preko 2.500 ljubitelja košarke, a posebnu čast igračima dali su reprezentativci Srbije Nikola Kalinić, Nemanja Dangubić, Nemanja Nedović i Rade Zagorac koji su došli da uživaju u najboljem basketu u regionu.