Red Bull King of the Rock 2015

Red Bull King of the Rock 2015

Od 12. do 14. juna 2015. godine najprestižniji basket turnir na svetu, Red Bull King of the Rock zabeležio je svoje peto jubilarno izdanje na prostoru Srbije. Turnir, u čijoj organizaciji je ponovo učestvovala Core Medija, ponovo je pomerio granice basketa 1na1, čiji je finalni dan takmičenja sa tribina ispratilo 2.500 ljudi, dok se 64 najboljih srpskih basketaša borilo za titulu najboljeg.

Ovoga puta trijumf je odneo Beograđanin Bogdan Dragović koji je u spektakularnom finalu, pred prepunim tribinama na terenim KK Crvena zvezda na Kalemegdanu, savladao Darka Damnjanovića rezultatom 14:10.

Ni ovoga puta nisu izastali sjajni potezi, fantastične trojke, neizvesni produžeci i koševi u poslednjoj sekundi za prolaz u narednu rundu, ali pre svega nije izostao fer plej na terenu. Čak ni pljusak koji je u jednom momentu zahvatio Beograd nije prekinuo vrunski basket, a nije smetao ni publici koja je uprkos kiši bodrila svoje favorite.

Drama je nastala već u osmini finala kada je Vuk Đorđević fantastičnom igrom izbacio dvostrukog kralja Nebojšu Boškovića. Đorđević je izborio put u polufinale gde ga je sačekao dvostruki finalista Bogdan Dragović. Drugo polufinale igrali su, još jedan bivši finalista, Darko Damnjanović i Jovan Stefanov. Sva četvorica dala su sve od sebe i ostavila srce na terenu, ali su se u finalnoj borbi pod košem, za titulu kralja borili Damnjanović i Dragović. Iz tog duela, a nakon trećeg uzastopnog učešća u Red Bull King of the Rock 2015 finalima, Dragović je izašao kao pobednik.

On se sa Damnjanovićem susreo u polufinalu prošlogodišnjeg turnira i tada ga je dobio. Dragović će Srbiju predstavljati na svetskom finalu Red Bull King of the Rock 2015 turnira koje će se igrati u septembru Istanbulu u Turskoj.

U pauzama takmičenja publika je uživala u majstorijama našeg najboljeg fristajl basketaša Nemanje Tricky Blažića, dok je neposredno pred finale nastupio Marčelo i Filteri.