City basket 2017

City basket 2017

Tradicionalni dvodnevni turnir City basket 3 na 3 u organizaciji agencije Core Media  ove godine održao se na platou ispred Delta Cityja u subotu i nedelju, 3. i 4. juna.  Titulu najbolje basket trojke u Beogradu, ove godine je odnela ekipa Master Team 3×3 Zemun. Zemunci, koji trenutno zauzimaju sedmo mesto na zvaničnoj FIBA rang listi svetskih basketaša, opravdali su ulogu favorita i odneli su pobedu na turniru koji su ranije već nekoliko puta osvajali.

Četvorka u sastavu Marko Dugošija, Lazar Rašić, Nikola Vuković i Dejan Pejić bila je u finalu (21:14) bolja od tima El Dorado iz Obrenovca za koji su igrali Filip Simić, Ognjen Kužeta, Vladimir Bulatović i Dušan Šišić. Pauzu na svetskom 3×3 turu, Zemunci su iskoristili da se okušaju protiv oštre domaće konkurencije i tako održe formu pred jako turnir u danskom Odenzeu u okviru svetskog tura.

Inače, uzbudljiv finalni duel bio je vrhunac dvodnevnog takmičenja na kojem je učestvovalo oko 300 najboljih uličnih basketaša iz Beograda i okoline. Čak 64 ekipe ukupno uzelo je učešće kroz kvalifikacioni dan u subotu, da bi se potom tokom nedelje 16 timova borilo za samu titulu i vredne nagrade koje je dodelio Adidas. Podršku takmičarima ponovo su dali i Red Bull te voda Gala.

Turnir je ponovo privukao veliku pažnju ljubitelja igre pod obručima pa su se na tribinama našli aktuelni i bivši košarkaši poput Marka Gudurića, Nikole Koprivice i Aleksandra Gajića. Za dobru atmosferu za miks pultom bio je još jednom zadužen DJ Rescobar.