City basket 2016

City basket 2016

Ekipa Mućke pobednik je sedmog City basket 3 na 3 turnira u uličnom basketu koji se tradicionalno 21. i 22. maja 2016. godine u organizaciji Core Media održao na platou ispred šoping mola Delta City u Beogradu. Nakon dvodnevnog takmičenja, Mućke su u velikom finalu sa 21:16 savladale tim Polusvet i tako ponele nezvaničnu titulu najboljeg basket tima u prestonici.

Gotovo 300 basketaša podeljenih u 64 ekipe uzelo je ove godine učešće na turniru koji je tokom prethodnih godina izgradio reputaciju jednog od najkvalitetnijih u Beogradu i okolini. Prvog dana takmičenja u subotu održane su kvalifikacione borbe, da bi se 16 najboljih timova u nedelju u jakoj konkurenciji borili za vredne Adidas nagrade. Do finala, ekipa Mućki u sastavu Nikola Jakšić, Mladen Simonović, Bojan Mićović i Ratko Petrić eliminisala je timove Džast Vanila, Klasični Burazeri i potom u polufinalu Lazarevac.

Sa druge strane žreba, tim Polusvet, za koji su igrali Dejan Ilić, Miloš Kostić, Filip Blagojević i Nemanja Rudan, bio je bolji od ekipa Virunga, Prangijaši i Džeparoši. U samom finalu viđena je velika borba, ali su Mućke posle prednosti od 9:4 i 15:9, odbili nalet Polusveta i na kraju stigli do titule šampiona City basket 3 na 3 turnira.

Kao i prethodnih godina turnir je privukao veliku pažnju ljubitelja basketa u prestonici, a za dobru atmosferu bio je zadužen DJ Rescobar.