BTL Top 16 i Top 8 faza Evrolige Idea 2016

BTL Top 16 i Top 8 faza Evrolige Idea 2016

Košarkaški klub Crvena zvezda drugu godinu za redom ostvarila je sjajan rezultatom plasmanom u Top 16 fazu Evrolige. Međutim, ove sezone napravljen je i korak dalje prolaskom u Top 8 fazu, gde je rival bio potonji prvak Evrope, CSKA iz Moskve.

U period od januara do aprila 2016. godine Core Media je za potrebe Zvezde i njenog partnera Idee organizovala još jednom čitavu kampanju sa BTL aktivnostima na utakmicama u beogradskoj Kombank Areni, odnosno vršačkom Milenijumu. Računajući meč protiv CSKA u eliminacionoj fazi, ukupno osam domaćih utakmica odigrali su crveno-beli, a rivali sui m još bili u Grupi E Top 16 Efes, Fenerbahče, Panatinaikos, Unikaha, Lokomotiva, Cedevita i Darušafaka.

Uz uobičajni propratni program na tribinama i u holu hale, gledaoci su na utakmicama imali proliku da u nagradnoj igri Šut za milion dinara osvoje ček vredan million dinara za kupovinu u objektima Idea. Istovremeno, Zvezda i Idea nastavili su sa društveno odgovornim akcijama, pa su tokom Top 16 faze Evrolige organizovane posete Beogradu KK Feniks iz Bjeljine, KK NIBAK iz Niša i KK Trepča iz Kosovske Mitrovice. Malim košarkašima iz tih klubova organizovano je razgledanje prestonice Srbije, darivana je košarkaška oprema, a imali su i priliku da se po završetku utakmica upoznaju sa svojim idolima, prvotimcima Zvezde.

Posebno za meč protiv CSKA u Top 8, Core Media je uredila gostovanje hora Dečijeg kulturnog centra Beograd koji je na poluvremenu otpevao obrede Zvezdinih navijačkih pesama.

Zvezda, Idea i Core Media tako su ponovo pomerili granice sportskog BTL na ovim prostorima postavivši ponovo visoke standard za buduću saradnju.